پرایس اکشن به عنوان یکی از روش های تحلیل در بازارهای مالی از سالیان دور مورد استفاده قرار میگیرد و هدف اصلی آن بررسی قیمت ها در بازارهای مالی میباشد. یکی از مزیت های پرایس اکشن نسبت به دیگر شیوه های تحلیل بازارهای مالی، استفاده از اطلاعات نمودارها بدون نیاز به ابزار دیگر جهت تحلیل و بررسی میباشد. پس خوب است که در مورد تاریخچه به وجود آمدن پرایس اکشن بیشتر بدانیم.
تاریخچه پرایس اکشن
پرایس اکشن از گذشته تا به امروز دچار تحولات و تغییرات بسیاری شده است و داستان های زیادی از تاریخچه آن میتوان برای شما معامله گران عزیز تعریف کرد. شاید بتوان یکی از اولین و قدرتمند ترین افرادی که توانست در بازارهای مالی موفق شود را آقای Munehisa Homma دانست. آقای هوما که فردی ژاپنی بود با اختراع کندل استیک ها و الگوهای آن، میتوان او را پدر پرایس اکشن در جهان دانست.
این معامله گر ژاپنی با اختراع کندل ها و معامله در از طریق آن در بازار برنج ژاپن به موفقیت های بزرگی دست پیدا کرد که به او لقب خدای بازارهای مالی دادند.طبق داستانی که در مورد Munehisa Homma نوشته شده است، در زمان خود از طریق همین معاملات به درآمدی بیش از 10 میلیارد دلار به ارزش امروزی دست پیدا کرد. با موفقیت های هوما در ژاپن، دولت ژاپن او را به خدمت گرفت و پس از مدتی لقب سامورایی را به او داد!!
آقای هوما با ثبت الگوهای کندل استیک بر روی کاغذهای ساخته شده از ساقه برنج،همه روز باز و بسته شدن بازار را ثبت میکرد. او با ثبت الگوها کندل استیک به موضوع دست پیدا کرد که بازار یکسری الگوهای تکراری را در حال ایجاد است. او با نام گذاری این الگوهای کندل استیک توانست در پیش بینی قیمت برنج در ژاپن به موفقیت دست پیدا کند. او نام این الگوهای کندل استیک را مرد آویزان، دوجی و ستاره نام گذاری کرد.
همین الگوهای پرایس اکشنی که او بدست آورد، به او کمک کردند تا بتواند قیمت برنج را پیش بینی کرده و از جهت معاملات خود استفاده کند.همین معاملات او اختراع فوق العاده اش به کمک کرده است تا امروز او را موفق ترین معامله گر در تمام بازارهای مالی دانست. شاید آقای Homma با اصطلاح پرایس اکشن امروزی به صورت کامل آشنا نداشت، اما قطعا این موضوع را به ما نشان داد که از سال 1704 که او زندگی میکرد تا به امروز پرایس اکشن یکی از موفق ترین روش های تحلیل در بازارهای مالی میباشد.
دلیل به وجود آمدن پرایس اکشن
در گذشته برای تحلیل و پیش بینی قیمت ها در بازارهای مالی، معامه گران از شیوه های دیگر برای به جز رفتارها قیمت و معامله گران استفاده میکردند. این موضوع باعث شد تا نتوانند به صورت دقیق تحلیل خود را انجام داده و رابطه مستقیمی در تحلیل های خود با بازار داشته باشند. از این رو با به وجود آمدن قیمت ها در قالب نمودارها و اختراع الگوهای قیمتی، معامله گران به روش تحلیل پرایس اکشن دست پیدا کردند.
پرایس اکشن به معامله گران این امکان را میداد تا بدون نیاز به ابزارهای تحلیل دیگر و بدون نیاز به بررسی وضعیت مالی و اقتصاد سهام شرکت و یا کشور، تحلیل های خود را بر روی سهام یا قیمت محصولات انجام دهند. این معامله گران تنها با بررسی نمودارها و الگوها قیمتی توانستند بر روی قیمت ها پیش بینی های فوق العاده داشته باشند.
تحولات در پرایس اکشن بازارهای مالی
پرایس اکشن از سالیان قبل تا به امروز دچار تغییرات بسیاری شده است و اساتید مختلفی با توجه به تجربیات خود، سبک های مختلفی از آن را به وجود آورده اند. شروع پرایس اکشن را میتوان از پرایس اکشن کلاسیک که موارد پایه در مورد رفتار قیمت را بررسی میکند دانست. پس از آن معامله گران با سبک های دیگری از پرایس اکشن که شامل پرایس اکشن عرضه و تقاضا و پرایس اکشن اسمارت مانی است آشنا شده اند.
امیدواریم از تاریخه پرایس اکشن و داستان آن لذت برده اید. اگر سوالی در رابطه با پرایس اکشن و تاریخچه آن دارید خوشحال میشویم تا در بخش نظرات در خدمت شما عزیزان باشیم.